Peter Meeuwisse - beeldend kunstenaar / docent beeldende kunst en vormgeving
Mijn Blog

Paris est à moi!

16 november 2010
 
Voor de eerste keer in mijn eentje in Parijs rondgewandeld. Wat een heerlijke stad is dat toch. Wel één dagje doorgebracht met Meta, met een aantal mensen uit haar vakcommissie Frans, fietsen gehuurd bij Parijs à velo en onder begeleiding van een Nederlandse gids, rondgefietst naar Place des Vosges, Institut du Monde Arabe, de moskee, en een paar kleine wijkjes waar huizen staan met twee verdiepingen, omringd door hoge flatgebouwen, dorpjes door de grote stad opgeslokt.
Maar de eigenlijke reden van mijn bezoek is natuurlijk Vermeer in het Louvre. Het tweede schilderij - De Astronoom - had ik in mei nog niet gezien, toen was het tijdelijk naar Tokyo verhuisd. Nu kon ik het zelfs op vrijdavond tot 22.00 uur gaan bekijken. Heb ik dus ook gedaan. Wat een drukte nog in het museum om die tijd! Maar in de zaal met 17e eeuwse Hollandse meesters kon ik op mijn gemak de twee schilderijtjes van Vermeer bekijken. Meesterwerkjes van licht en kleur. Telkens raak ik weer verwonderd.

0 Reacties op Paris est à moi!:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
RSS

Recente posts

Vermeer Centrum Delft en vijf werken gezien!
Het juiste aantal
stilte
even geen Vermeer
Paris est à moi!

Categorieën

expositie
kunstgeschiedenis
project
schilderen
Vermeer
Mogelijk gemaakt door

Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint