Peter Meeuwisse - beeldend kunstenaar / docent beeldende kunst en vormgeving
Mijn Blog

expositie

Vermeer Centrum Delft en vijf werken gezien!

13 september 2013
 
Vorige maand eindelijk in hetVermeer Centrumin Delft geweest. Daar is allerlei informatie over de kunstenaar te vinden en hangen al zijn werken in reproductie naast elkaar. Leuk en interessant om te zien hoe en waarmee hij werkte.
 
En ook weer eens een tentoonstelling waarin werken werden getoond die ik nog niet in het echt aanschouwd heb! InThe National Gallery de expositie 'Vermeer and Music' met twee werken uit eigen collectie, één werk geleend van The Royal Collection, één werk uit een andere collectie en nog een werk uit een particuliere collectie.

stilte

6 maart 2012
Het is wat stil rondom het Vermeer-project. Nog geen nieuwe schilderijen gezien. Toch wel af en toe een berichtje over of omtrent Vermeer. Ik mis helaas een tentoonstelling in Stuttgart waarin een aantal Vermeers (o.a. uit Edinburgh) wordt tentoongesteld. Jammer. De Vermeers uit het Mauritshuis gaan op reis. In een artikel over belangrijke gebeurtenissen, thema's, onderwerpen uit de Europese geschiedenis wordt een schilderij van Vermeer aangehaald in relatie tot de eerste kaartenmakers in Europa.

even geen Vermeer

6 november 2011
Al bijna een jaar niets met Vermeerproject gedaan. De uitstapjes naar plekken waar een schilderij van Vermeer hangt blijven nog even uit. Natuurlijk wel uitstapjes gemaakt maar dan betrof het Parijs (Vermeer in het Louvre al gezien), Metz (nieuwe vestiging van Centre Pompidou), het zuiden van Frankrijk (eigen expositie in Sauve). Vernam dat Erwin Olaf de Johannes Vermeerprijs gaat krijgen, wordt geloof ik in december uitgereikt.

Paris est à moi!

16 november 2010
 
Voor de eerste keer in mijn eentje in Parijs rondgewandeld. Wat een heerlijke stad is dat toch. Wel één dagje doorgebracht met Meta, met een aantal mensen uit haar vakcommissie Frans, fietsen gehuurd bijParijs à veloen onder begeleiding van een Nederlandse gids, rondgefietst naar Place des Vosges, Institut du Monde Arabe, de moskee, en een paar kleine wijkjes waar huizen staan met twee verdiepingen, omringd door hoge flatgebouwen, dorpjes door de grote stad opgeslokt.

Vermeer project (historie)

Interessantelinksnaar Vermeer sites
 
10 augustus 2010
Later in de week dat we in Duitsland waren togen we naar Dresden voor ‘Briefllesender Mädchen am offenen Fenster’. Het andere werk ‘De koppelaarster’ heb ik gezien in het Mauritshuis, bij de thematentoonstelling ‘De Jonge Vermeer’ zie 11 juli. Dresden is een weids ogende, ontspannen stad, een kleinere versie van Berlijn. Opnieuw opgebouwd in originele stijl maar ook moderne gebouwen en pleinen. Ruimtelijk. DeGemäldegalerie Alte Meister
RSS

Recente posts

Vermeer Centrum Delft en vijf werken gezien!
Het juiste aantal
stilte
even geen Vermeer
Paris est à moi!

Categorieën

expositie
kunstgeschiedenis
project
schilderen
Vermeer
Mogelijk gemaakt door

Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint