Peter Meeuwisse - beeldend kunstenaar / docent beeldende kunst en vormgeving
Mijn Blog

kunstgeschiedenis

Vermeer Centrum Delft en vijf werken gezien!

13 september 2013
 
Vorige maand eindelijk in hetVermeer Centrumin Delft geweest. Daar is allerlei informatie over de kunstenaar te vinden en hangen al zijn werken in reproductie naast elkaar. Leuk en interessant om te zien hoe en waarmee hij werkte.
 
En ook weer eens een tentoonstelling waarin werken werden getoond die ik nog niet in het echt aanschouwd heb! InThe National Gallery de expositie 'Vermeer and Music' met twee werken uit eigen collectie, één werk geleend van The Royal Collection, één werk uit een andere collectie en nog een werk uit een particuliere collectie.

Het juiste aantal

DeJohannes Vermeerprijs is een onderscheiding die eens in de twee jaar wordt uitgereikt. In 2012 is deze uitgereikt aan Marlène Dumas, wiens werk ik zeer bewonder. Ziehaar websitevoor meer info en afbeeldingen.
 
Afgelopen maand bracht het Algemeen Dagblad een reeks kunstboeken met ook een titel over Vermeer. Uitgebreide informatie over de schilder en zijn werk wederom, wel net even anders geschreven, ook de aandacht voor zijn werk door de eeuwen heen en zijn herontdekking in de 19e eeuw komen aan de orde.

Vermeer project (historie)

Interessantelinksnaar Vermeer sites
 
10 augustus 2010
Later in de week dat we in Duitsland waren togen we naar Dresden voor ‘Briefllesender Mädchen am offenen Fenster’. Het andere werk ‘De koppelaarster’ heb ik gezien in het Mauritshuis, bij de thematentoonstelling ‘De Jonge Vermeer’ zie 11 juli. Dresden is een weids ogende, ontspannen stad, een kleinere versie van Berlijn. Opnieuw opgebouwd in originele stijl maar ook moderne gebouwen en pleinen. Ruimtelijk. DeGemäldegalerie Alte Meister

Vermeer project

17 september 2010
een blog aangemaakt op mijn site. ik had eerst een 'gewone' pagina gemaakt maar dit is handiger. maar nu moet ik dus wel alle tekst die ik al geschreven heb overzetten naar deze blog. is dat handig? dan hou ik wel een pagina over voor iets anders op mijn website. Iemand enige tips?
RSS

Recente posts

Vermeer Centrum Delft en vijf werken gezien!
Het juiste aantal
stilte
even geen Vermeer
Paris est à moi!

Categorieën

expositie
kunstgeschiedenis
project
schilderen
Vermeer
Mogelijk gemaakt door

Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint